На Закарпатті діти захисників України з нагоди свята шукали скарби в замку та каталися на конях (ФОТО)

1 червня, до Міжнародного дня захисту дітей для дітей військовослужбовців, які нині боронять Україну на фронті, влаштували насичену активностями мандрівку, аби подарувати їх позитивні емоції та відволікти від тривог воєнної реальності.

 

Впродовж дня діти встигли побувати на екскурсії в екзотаріумі «Акваріум» в Ужгороді, розмалювати оригінальні футболки на тематичному майстер-класі, а відтак – спробували свої сили в подоланні перешкод у мотузковому парку «Тарзан». Також діти завітали у Невицьке, де покаталися на конях у конюшні  “Unicorn”. А ще – позмагалися у командному квесті «Пригоди з Гаррі Поттером», під час якого шукали скарби у Невицькому замку!

Діти від мандрівки – у захваті. Комусь найбільше сподобалося кататися на кониках і гладити їх гривки, хтось залишився під враженням від екскурсії екзотаріумом, адже побачили там тваринок, про яких раніше навіть не знали. І всі дітки одноголосно кажуть: квест у замку – неймовірний, бо ж тут і вогонь вони потримали, і скарби відшукали, і всі у підсумку отримали подарунки. 

Програму активностей до Міжнародного дня захисту дітей влаштували дітям волонтери ГО «Щасливі діти» за фінансової підтримки Комітету медичної допомоги та у співпраці із Закарпатською ОВА.

За словами керівниці комітету медичної допомоги Наталії Кабацій, всього в ході проєкту планують охопити 50 дітей захисників. «Найнеобхідніше на сьогодні – це повернути дітям відчуття нормальності життя, і такі акції дозволяють їх відволікти, переключити і підтримати».

Як розповіла співзасновниця ГО «Щасливі діти» Людмила Сюзева, програму намагалися скласти таким чином, аби в ній чергувалися різноманітні активності, з тим, щоб діти проводили менше часу в автобусі, а були більше задіяні до творчих, рухливих та командних заходів.

До поїздки долучилися діти переважно з Ужгорода й Мукачева, а також – з Виноградівського району. У ході мандрівки усі вони між собою потоваришували і наприкінці навіть обмінювалися між собою телефонами, аби й потім продовжувати спілкуватися.

Наступну таку мандрівку організатори планують здійснити 11 червня, і до неї залучать дітей захисників України з Перечинщини, Великоберезнянщини, загалом – з Ужгородського району.

Фото Наталії Світлинець

 

Джерело