Луческу: Не заслуговуємо бути на останньому місці

Фото: ФК Динамо Киев Луческу розповів про труднощі у Динамо

Головний тренер київського Динамо поділився очікуваннями від останнього єврокубкового матчу команди цього сезону.

У Динамо дуже багато труднощів через війну і команда не заслуговує бути на останньому місці в групі Ліги Європи. Про це на прес-конференції перед матчем проти Фенербахче заявив головний тренер київського клубу Мірча Луческу. Крім того, фахівець наголосив на силі турецької команди.

«Фенербахче придбав багато дуже хороших гравців з великим досвідом, які грають за свої збірні. Вони роблять значні зусилля, щоб створити якісну команду. Стамбульці мають 25 гравців одного рівня, у них немає поділу на основну та резервну команди. Усі футболісти — дуже якісні та досвідчені, багатьом близько 30. Серед молоді грають хіба що Гюлер та Мор.

Ми маємо протилежну ситуацію — ми втратили важливих гравців, у нас грають молоді футболісти. У складі є п’ятеро гравців віком до 20 років. Думаю, що ми припустилися помилки, настільки інтенсивно граючи благодійні матчі навесні. Крім того, збірники були зайняті у своїх національних командах. Ми дуже добре розпочали кваліфікацію Ліги чемпіонів, але поступилися великій команді — Бенфіці, яка також провела багато хороших трансферів. З моменту програшу Бенфіці наші гравці почали втрачати мотивацію та очки у чемпіонаті.

Ми не програвали матчі, тому що суперники були сильнішими за нас. Усе вирішували окремі моменти: у Стамбулі пропустили на останніх хвилинах, АЕКу програли через пропущений зі штрафного м’яча, Ренну — подарувавши суперникам м’яч після помилок. Наші гравці перебувають у дуже складній ситуації. Щодва дні ми міняємо міста, стадіони, не маємо постійного місця для тренувального процесу, не бачимо своїх уболівальників.

У нас одна мета — вижити в цій ситуації та підтримувати найкращий рівень, який можна зберегти. Якось війна завершиться, а Динамо має залишатися на своєму рівні. Це бренд, клуб з великою історією та переможними традиціями.

Ми займаємо останнє місце в групі, але думаю, що не заслуговуємо там перебувати.

Після матчу у Стамбулі ми втратили Бущана та Шапаренка — двох дуже важливих для нас гравців. Шапаренко, який є нашим найкращим футболістом, опинився поза футболом на шість місяців.

Щодо Бущана, він уже повернувся і займається разом із командою. Подивимося, чи зможе він зіграти, чи ми знову задіяємо Нещерета. У нас дуже молода команда і я впевнений, що вони будуть дуже мотивовані на цей матч. Найкращий спосіб конкурувати з досвідченими суперниками — бути добре підготовленими та поінформованими. У Фенербахче дуже досвідчені, якісні, здібні та швидкі гравці. Але ми дуже добре знаємо про сильні сторони кожного суперника, щоби нівелювати їх», — цитує Луческу офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, сьогодні, 3 листопада, відбудеться матч шостого туру групового раунду Ліги Європи Динамо — Фенербахче. Поєдинок відбудеться у польському Кракові. Стартовий свисток для команд прозвучить о 22:00 за Києвом.

Джерело