Ліміти споживання електроенергії можуть встановлювати не тільки вдень, а й вночі, — ДТЕК

Споживання електроенергії зростає на тлі зниження температури.

У зв’язку зі збільшенням споживання електроенергії на тлі погіршення погодних умов ліміти споживання можуть встановлювати не тільки вдень, а й вночі. 

Як зазначив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, наразі компанії-постачальники електроенергії запроваджують графіки відключень відповідно до лімітів споживання, які зазвичай не застосовуються вночі. Та ситуація може змінитися.

«Зараз йде зниження температури, збільшення споживання. Тож я думаю, що обмеження будуть застосовувати не лише вдень, але й у нічний час»,  – пояснив Сахарук.

Напередодні компанія закликала українців споживати електроенергію відповідально, щоб уникнути перевантаження електромереж та аварій.

«Тепла погода та зменшення споживання електроенергії промисловістю дозволили забезпечити українців світлом без відключень у новорічні свята. Але зараз в Україну повернулися морози. Всі починають вмикати обігрівачі та інші потужні електроприбори одночасно і виникає перевантаження. Додаткове навантаження на пошкоджені після обстрілів електромережі може призвести до аварій», – наголосили в ДТЕК.

Джерело