Лікування гострих психічних розладів у Києві в стаціонарних умовах

 

У разі стаціонарного лікування його метою є відновлення здоров’я. Під час стаціонарного лікування пацієнти проводять у лікарні весь день та ніч, отримують низку методів лікування, які зазвичай включають індивідуальну та групову терапію, медикаментозне лікування, художню, музичну чи працетерапію, релаксаційні тренування, заняття спортом та лікувальною фізкультурою. Деякі клініки спеціалізуються на окремих психічних захворюваннях, тоді як інші пропоную послуги фахівців з багатьох сфер.

Стаціонарне лікування призначає або лікар, або психотерапевт.

Особливості:

  • в основному підходить для всіх психічних захворювань;
  • деякі з установ спеціалізуються тільки на певних психічних захворюваннях;
  • застосовується для досить серйозного захворювання або більше одного психічного захворювання;
  • підходить для людей в гострій кризовій ситуації: наприклад, коли повсякденне життя більше не може керуватися поодинці, людина наражає на небезпеку себе або інших своєю поведінкою або живе в дуже напруженому соціальному середовищі.

Лікування психічних розладів в середньому займає близько 3-6 тижнів, проте тривалість значно варіюється в залежності від діагнозу.

Що включає стаціонарне лікування:

  • Індивідуальна психотерапія, принаймні 1 раз на тиждень.
  • Групова терапія, близько 1-2 разів на тиждень – художня, музична, навчання релаксації.
  • Заняття спортом та ЛФК.
  • Можливе комплесне психофармакологічне лікування.
  • Підтримка та консультації при зверненні за подальшими заходами допомоги

Якщо людина вже не потребує стаціонарного лікування, при виписці зазвичай рекомендується амбулаторне або денне стаціонарне лікування.

Переваги стаціонарного лікування гострих психічних розладів

Стаціонарне лікування пропонує захищене середовище та звільнення від повсякденних обов’язків, наприклад, у сім’ї чи на роботі.

Лікування гострої кризи можливе у разі сильного стресу, наприклад, якщо ви більше не в змозі справлятися з повсякденним життям, піклуватися про себе або наражаєте на небезпеку себе або інших своєю поведінкою.

Медикаментозне лікування інтегроване в концепцію комплексної методики. Наприклад, комбіноване лікування, психотерапія + психотропні препарати.

Завдяки співпраці різних професійних груп фахівців існує можливість використання інших варіантів на додаток до психотерапевтичного та медикаментозного лікування (наприклад, спортивна терапія, навчання релаксації, художня, музична терапія, соціальне консультування).

У порівнянні з амбулаторним лікуванням, лікування гострих психічних розладів у Києві у стаціонарних умовах займає більше часу на добу, але менше загалом.

Під час лікування не можна виконувати повсякденні завдання, що може вплинути на попереднє повсякденне життя (наприклад, сім’я, робота). Цілодобова амбулаторна та стаціонарна психосоматична допомога.