Китай запустив у космос ракету із 26 супутниками

Фото: Скріншот Запуск ракети-носія Ліцзянь-1 у Китаї

Це вже другий успішний запуск найбільшої твердопаливної ракети Ліцзянь-1, який здійснила КНР.

Китай запустив в космос твердопаливну ракету-носій Ліцзянь-1 Y2, яка вивела на орбіту 26 експериментальних супутників. Про це повідомляє Xinhua.   Запуск було здійснено 7 червня з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю.   Це вже другий успішний запуск новітньої ракети Ліцзянь-1, який здійснила КНР. Це найбільша твердопаливна ракета Китаю. Її загальна висота становить 31 метр, максимальний діаметр — 2,65 метра, а злітна вага — 135 тонн.   Зазначається, що супутники використовуватимуться для комерційних інформаційних послуг дистанційного зондування Землі та перевірки технологій.

  Чотириступінчаста ракета-носій Ліцзянь-1 — найгабаритніша твердопаливна ракета Китаю. Вона здатна виводити корисне навантаження масою близько 1500 кг на сонячно-синхронну орбіту заввишки 500 км.

Цьогоріч Китай має намір здійснити понад 60 космічних пусків, серед яких є програми дослідження Місяця та пошуку нових планет.

Нагадаємо, у липні минулого року Китай вперше здійснив запуск ракети-носія Ліцзянь-1, яка вивела на орбіту шість супутників.

Китай вивів на орбіту 14 супутників

Джерело