Китай запустив два дослідні супутники серії Шиянь

Фото: Синьхуа Запуск ракети-носія Куайчжоу-1А

Супутник Шиянь-14 використовуватиметься для наукових експериментів, а Шиянь-15 – для геологічного обстеження, міського планування та попередження стихійних лих.

Китай здійснив успішний запуск супутників Шиянь-14 і Шиянь-15 з космодрому Тайюань, розташованого в північній провінції Шаньсі. Про це повідомляє Синьхуа у неділю, 25 вересня.

Вказано, що супутники були запущені о 06:55 за пекінським часом (1:55 за Києвом – ред.) за допомогою ракети-носія Куайчжоу-1А (Швидкий човн-1А) та успішно виведені на задані орбіти.

Шиянь-14 головним чином використовуватиметься для проведення наукових експериментів та тестування нових технологій, а Шиянь-15 – для проведення рекогносцирувального геологічного обстеження, міського планування, а також для запобігання стихійним лихам та ліквідації їх наслідків.

Для ракети-носія Куайчжоу-1А цей політ став 18-м за рахунком.

 

 

Раніше в неділю повідомлялося, що США вивели на орбіту секретний супутник NROL-91 на користь Національного управління військово-космічної розвідки.

Також сьогодні американська компанія SpaceX провела успішний запуск ракети-носія Falcon 9, яка вивела на орбіту 52 супутники глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Джерело