Китай займається розробкою літального апарату нового покоління

Фото: globallookpress.com Китай розробляє космічний корабель нового покоління на сім місць

Новий космічний корабель зможе перевозити більше членів екіпажу та вантажів, ніж нинішній тримісний космічний корабель.

Китай розробляє літальний апарат нового покоління, здатний доставити на орбіту семеро людей. Про це у четвер, 8 червня повідомило Управління програми пілотованих космічних польотів КНР у соціальній мережі WeChat.

«На новому кораблі буде більше простору, його можна буде повторно використати», — сказано у повідомлені. 

За словами головного конструктора програми Чжоу Цзяньпіна, цей проект може бути реалізований у найближчі декілька років.

Також у Китаї розробляється нова пілотована ракета-носій. Вона матиме велику стартову тягу, багаторазові компоненти та велику площу для корисного навантаження, що робить її економічнішою, ніж попередні покоління китайських ракет.

Пекін активно розвиває національну космічну програму, розробляючи метеорологічні, телекомунікаційні та навігаційні супутники, а також технології освоєння Місяця. Китайські фахівці одночасно реалізують проект дослідження астероїдів і Марса. На орбіті у штатному режимі працює космічна станція КНР. У 2022 році Китай здійснив 64 запуски. За цим показником за цей період він посів друге місце після США.

Нагадаємо, у липні минулого року Китай вперше здійснив запуск ракети-носія Ліцзянь-1, яка вивела на орбіту шість супутників.

Китай вивів на орбіту 14 супутників

Джерело