Китай вивів на орбіту три експериментальні супутники

Фото: Синьхуа Запуск ракети-носія Чанчжен–6

Супутники будуть використовувати для проведення геологічних обстежень, планування міської забудови, а також для запобігання стихійним лихам.

  Китай запустив у космос три нові супутники за допомогою ракети-носія Чанчжен–6 (Великий похід–6). Про це повідомляє Сіньхуа у вівторок, 27 вересня.   Запуск було здійснено о 07.50 за часом Пекіна (02.50 у Києві. – Ред.) з космодрому Тайюань у північній провінції Шаньсі на півночі Китаю. Космічні апарати супутників Шиянь–16A, Шиянь–16B та Шиянь–17 були успішно виведені на задану орбіту.   «У китайській мові «шиянь» – це «експеримент». А групу супутників використовуватимуть для проведення геологічних обстежень, міського планування, а також для запобігання стихійним лихам і ліквідації їхніх наслідків», – йдеться у повідомленні.   Для ракет-носіїв серії Чанчжен цей політ став 440-м.  

  Нагадаємо, 25 вересня Китай запустив два супутники серії Шиянь. Але тоді було використано ракету-носій Куайчжоу–1А.   Того ж дня США вивели на орбіту секретний супутник NROL–91 в інтересах Національного управління військово-космічної розвідки.  

Джерело