Китай вивів на орбіту новий супутник дистанційного зондування

Фото: Синьхуа Запуск ракети-носія Чанчжен-2Д у Китаї

Супутник Гаофень-5 01A несе корисне навантаження у вигляді гіперспектральної камери та інфрачервоного тепловізора широкого діапазону.

У Китаї провели успішний запуск ракети-носія Чанчжен-2Д (Великий похід-2Д), яка вивела на орбіту супутник Гаофень-501A. Про це повідомляє Синьхуа у п’ятницю, 9 грудня.

Вказано, що ракета стартувала з космодрому Тайюань на півночі Китаю о 02:31 ночі за пекінським часом.

Гаофень-5 01A — гіперспектральний супутник, який використовуватиметься для дистанційного зондування та застосування у різних галузях, таких як скорочення викидів забруднюючих речовин, моніторинг якості довкілля, інвентаризація природних ресурсів, дослідження змін клімату тощо.

Також новий супутник допоможе покращити можливості гіперспектрального спостереження країни у таких галузях, як охорона навколишнього середовища, земля, погода, сільське господарство та пом’якшення наслідків стихійного лиха.

Супутник перебуває на висоті 705 км над Землею. Він несе корисне навантаження у вигляді гіперспектральної камери, яка здатна знімати у видимому короткохвильовому інфрачервоному діапазоні, та інфрачервоного тепловізора широкого діапазону, що забезпечить підтримку даними для активного реагування Китаю на глобальну зміну клімату.

Нагадаємо, минулого тижня Китай уперше провів ротацію екіпажів на орбіті. Китайська космічна станція Тяньгун почала працювати у режимі довготривалого перебування космонавтів.

Джерело