Кількість жертв удару РФ по Одесі зросла до восьми — Події

Кількість жертв удару РФ по Одесі зросла до восьми - Події

Фото: t.me/dsns_telegram

Кількість жертв нічного дронового удару Росії по Одесі зросла до восьми. Про це повідомила ДСНС України.

— Одеса. На місці російського удару по багатоповерхівці під завалами виявлено тіло восьмої загиблої людини. Тривають роботи з деблокації, — сказано в телеграм-каналі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер розповів, що з-під завалів дістали тіло жінки. Рятувальна операція триває вже 20-ту годину. Серед загиблих — чоловіки 35, 40 та 54 років, жінки 73 та 31 років, діти трьох років та чотирьох місяців.

Мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що декілька будинків після атаки залишаються без газопостачання. У будинки, які залишилися без тепла, повернули опалення, зокрема, і в будинок, в якому відбулось обвалення одного крайнього під’їзду. 

— Залишилося декілька квартир в найбільш пошкодженій частині будівлі, де все ще немає тепла — фахівці працюють, — написав він у своєму телеграм-каналі.

Росія атакувала Одесу «шахедами» у ніч проти суботи, 2 березня. Унаслідок удару частково обвалилася дев’ятиповерхівка та була пошкоджена котельня. Серед загиблих є два хлопчики — чотиримісячний Тимофій та дворічний Марк. Серед восьми постраждалих — трирічна дівчинка. 3 березня в Одесі оголосили днем жалоби. Генпрокурор Андрій Костін зазначив, що такі руйнівні наслідки через влучання дрона сталися вперше. Президент Володимир Зеленський закликав партнерів надати Україні додаткові системи ППО.
Джерело