Київське метро поки що не працює: причина — дефіцит електроенергії

У метрополітені пояснили, чому не відновили рух після відбою тривоги.

У Києві метрополітен наразі працює не як транспорт, а як укриття. Причина — відсутність необхідної потужності для руху поїздів внаслідок російської атаки по об’єктах енергетики.  Про це заявив головний інженер «Київського метрополітену» Віктор Виговський в ефірі телемарафону.

«Метрополітен працює і як транспортний об’єкт, і як об’єкт укриття… Нині, на жаль, внаслідок ракетних обстрілів маємо ситуацію обмеження та відсутності електроенергії на частині живильних центрів електророзподільної компанії», — відповів він на запитання, чому метрополітен не працює як транспорт після відбою «повітряної тривоги».

Він пояснив, що зараз є обмеження потужності, необхідної для забезпечення роботи метро як транспортної інфраструктури, і як об’єкта укриття.

«У такій ситуації ми змушені були перейти до роботи метрополітену як об’єкта укриття», – додав Виговський.

За його словами, поїзди на станціях метрополітену розмістили для того, щоб у разі потреби люди, які спускаються в об’єкт укриття, могли розміститися як на станції, так і в поїздах.

Коли у столичній підземці відновлять рух поїздів головний інженер не спрогнозував, однак додав, що на станціях забезпечено роботу всіх інженерних систем, зокрема, працює мобільний зв’язок.

Джерело