Кевіна Спейсі виправдали у справі про сексуальні домагання до чоловіків

Голлівудський актор Кевін Спейсі

Актор був звинувачений у сексуальних злочинах проти чотирьох чоловіків у період з 2001 по 2013 рік, але присяжні виправдали його.

Суд виправдав голлівудського актора Кевіна Спейсі за дев’ятьма пунктами звинувачення, які стосувалися домагань щодо чотирьох чоловіків. Про це 26 липня повідомляє ВВС.   Нарада журі присяжних тривала понад 12 годин. Після оголошення вердикту 64-річний актор розплакався. Останнє засідання відбулося якраз у його день народження.   Спейсі не визнавав вину за жодним із цих епізодів, які належать до періоду 2001-2013 років. Тоді чоловікам було 20-30 років, а Спейсі працював на посаді художнього керівника у лондонському театрі.

Актор стверджував, що всі дії між ним та обвинувачами відбувалися за взаємною згодою, а насильства в них не було.   Процес тривав майже місяць. Імена ймовірних жертв не розголошувалися з метою дотримання об’єктивності процесу. Звинувачення будувалися на епізодах різного ступеня тяжкості — від домагань до сексуального насильства.

Процес у Лондоні — третя справа проти Кевіна Спейса, яка дійшла до суду. Перші два він також виграв.

Кевін Спейсі — двічі лауреат премії Оскар (за найкращу чоловічу роль другого плану у Звичайні підозрювані та за найкращу чоловічу роль у фільмі Краса по-американськи).

Нагадаємо, у 2022 році суд зобов’язав актора Спейсі сплатити майже 31 мільйон доларів кіностудії MRC, яка знімала серіал Картковий будиночок, через порушення ним умов контакту та політики компанії на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях.

Кевін Спейсі повертається в кіно після секс-скандалу

Джерело