Юнаку, який продавав неіснуючу амуніцію для військових, повідомлено про підозру

Хлопець ошукував людей. Фото: прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру 20-річному жителю м. Білопілля, який ошукував довірливих людей, продаючи неіснуючу військову амуніцію, передає Сумська обласна прокуратура.

«За даними слідства, усвідомлюючи, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну в суспільстві зріс попит на одяг та засоби індивідуального захисту для військових, юнак вирішив на цьому незаконно збагатитись. Так, у одному з популярних месенджерів він зареєстрував сторінку, розмістивши там оголошення про продаж військової амуніції. При цьому анонсованого товару в нього не було.

Зокрема задокументовано як у червні 2022 року житель м. Києва перерахував юнаку передоплату за військовий шолом в розмірі 2 тис. грн. Обіцяний товар юнак так і не відправив, гроші не повернув. На даний час встановлюється точна кількість ошуканих осіб. Відомо, що військову амуніцію у юнака замовляли люди з багатьох областей України, однак товар так і не отримали.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене із застосування електронно-обчислювальної техніки) КК України», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Києві викрили шахрая, який через термінал намагався обміняти пошкоджені банкноти.

Джерело