Йовічевіч: З Реалом буде сміливий Шахтар, який боротиметься за очки

Фото: Getty Images Йовічевіч обіцяє дати бій Реалу у Варшаві

Головний тренер донецького клубу поділився своїми очікуваннями від поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів.

У матчі з Реалом усі гравці будуть українцями. Потрібно показати, що ми боремося один за одного і репрезентуємо український народ. Про це на прес-конференції заявив головний тренер донецької команди Ігор Йовічевіч. За словами хорватського фахівця, команда зробить усе, щоб підняти настрій усім українцям, які страждають від агресії кремлівських військ.

«Україно? Ми переможемо. Неможливо знищити нас, наш дух, єдність. Можна тимчасово зіпсувати нам настрій, але знищити нас неможливо. Разом ми сильні. Ми, спортсмени, сприймаємо це як спільну відповідальність, ми близько приймаємо все, що відбувається в країні, і відчуваємо величезну емпатію. У багатьох моїх футболістів сім’ї перебувають на території України, і це впливає на нас, але не знищить наш моральний дух. Ми боротимемося так само, як борються Збройні сили за нас та за нашу свободу. Це мінімум того, як ми можемо показати нашу повагу — боротися у завтрашній грі з першої до останньої хвилини.

Кожна команда, яка бореться на найвищому рівні, має топ-воротаря. І якщо взяти минулий сезон, то Реалу було б важко виграти Лігу чемпіонів без Тібо Куртуа. Це топ-рівень. Так само важливий і Анатолій Трубін для нас, для виконання найвищих цілей, які Шахтар ставить перед собою. І та гра, яку він показав на Сантьяго Бернабеу — це його візитна картка на європейському рівні. Але це не вперше. Можливо, Бернабеу побачив його тільки зараз у такому світлі, але ми бачимо таку гру Трубіна часто. Його позиція і статус у збірній теж є доказом його таланту. Впевнений, він зробить чудову кар’єру. Він дуже важливий не тільки на відповідальній позиції, яку займає. Звичайно, бувають матчі, коли молодий хлопець робить менше, але загалом він — топ. Так само, як і Куртуа.

Нам завтра треба вийти на поле та показати, що ми боремося один за одного і представляємо український народ. Українці мають бачити, що ми боремося та віддаємо всі сили на полі. Тому що це наша відповідальність. Тактично ми розглядали гру: вважаємо, що можемо додати до останньої зустрічі на Сантьяго Бернабеу та показати все найкраще, на що здатні.

Завтра усі будуть українцями. І Тейлор, і я, і Лассіна Траоре, і Джурасек. Усі — українці завтра. І ще 40 мільйонів українців буде. І ще десять мільйонів за кордоном.

Ми сфокусовані на прогрес. Потрапили у специфічну ситуацію, і це нас мотивує покращувати свою гру та показати, що у нас хороша молода команда. Будуємо фундамент для майбутнього, але живемо у складний для України час. Домашні матчі чемпіонату граємо у Львові, ігри Ліги чемпіонів приймаємо тут і на матчі єврокубків нам доводиться багато подорожувати. Ми постійно в дорозі та постійно переміщуємося, звичайно, втома на тлі цього відчувається. У нас майже немає вихідних через постійні поїздки. Наша підготовка кардинально відрізняється від звичної підготовки інших команд до матчів Ліги чемпіонів. Але у нас сильний менталітет, ми продовжуємо бути сконцентрованими і хочемо показати всьому світу, що ми — молода та гарна команда. Ця ситуація не на все життя, це все має скінчитися. Я хочу не просто сказати про це в інтерв’ю і далі піти тренуватись, я хочу дати вам сигнал допомогти нам закінчити цю війну! Закінчити цю війну треба разом! Ви бачите, що зараз відбувається і це жахливо. Це не тільки про футбол, футбол може показати те, що трапилося, оскільки футбол керує емоціями. Зараз ми говоримо не про футбол, а про життя загалом. Ви хочете бути вільними, хочете спокійно спати, і я хочу спати без вибухів бомб. Допоможіть нам, це важливо! Це життя!

Бувають ситуації, коли немає потреби багато говорити. Ми маємо один погляд на ранкові обстріли. Просто дивишся у вічі хлопцям і цим підтримуєш їх. Ми всі разом і чудово розуміємо ситуацію, що сталася. Але ми сильніші разом. У кожного є сім’я, кожен переживає за неї, але ми маємо подолати і цю перешкоду. Не здаємось. Увечері будемо всі разом на тренуванні, бо ми все одно маємо сфокусуватись на завтрашньому матчі. Ми маємо його зіграти і зіграти на такому рівні, щоб вся Україна пишалася нами. І мінімум, що вони побачать завтра — це сміливий Шахтар, який боротиметься за очки.

На нас чекає великий день, дуже важливий матч. Останній матч показав, що ми можемо грати у хороший футбол із чинним переможцем Ліги чемпіонів, найкращою командою Європи. Попереду у нас 90 хвилин другого матчу, і все може статися. Ми маємо показати найвищий рівень завтра, зробивши деякі корективи після минулої гри. Ми повинні бути ще сміливішими, ще лютішими в атаці. Нам треба усунути деякі проблеми у середині поля, де необхідно налагодити гарний рух м’яча. Тому що ми знаємо — Реал дуже і дуже небезпечний у просуванні м’яча. Загалом ми маємо бути собою. Повинні грати так, як граємо у чемпіонаті, як ми грали у першій грі з Реалом, особливо у другому таймі, коли на Бернабеу ми створили два-три моменти та побачили, на що здатні. Ми маємо бути компетентними завтра, і, я сподіваюся, це буде гарна гра для нас», — наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, що матч четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів Шахтар — Реал відбудеться сьогодні, 11 жовтня, у Варшаві. Стартовий свисток у поєдинку прозвучить о 22:00 за київським часом.

Джерело