Йовічевіч: На цей момент виграв найсильніший

Фото: ФК Шахтер Донецк Йовічевіч вважає справедливою перемогу Шахтаря у матчі з Динамо

Головний тренер донецького Шахтаря прокоментував перемогу своєї команди над київським Динамо.

Перемога над Динамо — плід важкої та копіткої роботи. Про це на післяматчевій прес-конференції заявив головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевіч. За словами хорватського фахівця, він особливо радий цій перемозі, адже раніше йому ніколи не вдавалося обіграти свого опонента Мірчу Луческу. Також наставник «гірників» назвав такий результат закономірним.

Коли я був тренером Карпат і Дніпра-1, хотілося обіграти гранда, а тепер хочу гідно протистояти гранду. На цей момент виграв найсильніший, і нас це має порадувати, надати більше впевненості, але не самовпевненості, щоб продовжити роботу в тому ж дусі.

Не я грав проти Луческу, а Шахтар грав проти Динамо. Те, що команда віддала всі сили на футбольному полі, робить мене щасливим, гордим, тому в мене команда з характером. Перші 20 хвилин була якась скутість, команда відчувала мандраж, тому що в таких відповідальних іграх ти не маєш права на помилку.

Луческу — топ-тренер, він абсолютний топ, і мені як молодому тренеру хочеться повторити його досягнення, оскільки він титулований тренер, який виграв багато трофеїв. За минулі ігри він мене багато чому навчив: які механізми він використовує у грі своїх команд і що треба для того, щоби твоя команда була успішною. Але я беру деякі моменти не тільки від нього, а й від інших тренерів, тому що ти постійно щось підкреслюєш для себе. А вже через власну ідею робиш комплекс моделей гри, які ми бачили на футбольному полі. Можна сказати, що Луческу мені допоміг удосконалити себе як тренера.

Я не знаю, чи зараз пік форми. Взагалі, я не вірю ні в пік періодизації, ні в пік форми, ані в пік життя. Ти маєш завжди бути сфокусованим на теперішньому та давати максимум на сьогоднішній день. Вже сьогодні ти моделюєш своє завтра. Легко грати класико, але до цього матчу було так багато роботи та тренувань, які ніхто не бачить. Не можна просто натиснути кнопку та обіграти Динамо — це неможливо, тож перемога — це плід нашої роботи. Концентрація та мотивація, яку показує команда, множиться на талант», — наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, донецький Шахтар обіграв київське Динамо 3:1 у сьомому турі української Прем’єр-ліги.

Джерело