Як продати квартиру: які нюанси варто враховувати власникам

Експерт дала деякі поради.

Відтоді як відновили роботу Державного реєстру нерухомого майна – люди знову отримали можливість продавати й купувати квартири.

Щодо процесу продажу житла, докорінно правила не змінилися. Але варто враховувати певні нюанси, про це блогу OLX розповіла Олена Маленкова, керівний партнер і генеральний директор агенції нерухомості KDU Realty Group.

Експерт дала деякі поради:

  1. Зробіть професійні фотографії

У такий спосіб у покупців сформується найкраще враження про квартиру ще на етапі перегляду оголошень. Як показує практика, пропозиції з якісними фото збирають у кілька разів більше відгуків, ніж з темними та розмитими світлинами.

  1. В оголошенні фокусуйтеся на перевагах

Підготуйте текст, який зацікавить покупця саме у вашій квартирі. Виносьте на перший план її «плюси».

  1. Підготуйте житло до переглядів

Житло має виглядати так, щоб покупцеві захотілося там оселитися. Також обов’язково заберіть всі власні речі: від одягу та іграшок – до магнітів на холодильнику. Так квартира матиме охайніший вигляд.

  1. Завчасно зберіть необхідний пакет документів

Якщо один з власників житла перебуває за кордоном, потрібно оформити довіреність на продаж. Її можна отримати у консульстві. Краще зробити це заздалегідь. Водночас строк дії довіреності – два місяці, і на це теж варто зважати. Якщо ж немає змоги потрапити до консула, можна піти до місцевого нотаріуса та зробити довіреність з апостилем. Такий документ дійсний протягом місяця.

  1. Приймайте рішення швидко

Якщо у вас є покупець і ви впевнені у ціні, то не зволікайте з продажем. Варто діяти розсудливо, але не затягувати процес.

  1. Звертайтеся до рієлторів

Фахівець допоможе оцінити житло та продати його найбільш вигідно, не продешевити. Приміром, якщо оглошення має попит, то є сенс підвищити вартість. А якщо покупець має сумніви, рієлтор допоможе знайти правильні слова, щоб «підштовхнути» його до угоди.

Джерело