Як наша громада буде розв’язувати проблему зі сміттям?

У попередніх дописах ми розповідали, що Рожищенська міська рада співпрацює з @Центром спільних дій над тим, аби в нашій громаді була ефективна система управління побутовими відходами.

Партнери допомогли нам проаналізувати дані й думки всіх зацікавлених сторін. Усю інформацію ви можете прочитати в цьому документі: https://cutt.ly/C8Bbcfy

Тепер ми спільно працюватимемо над конкретними кроками, які допоможуть Рожищенській громаді досягти мети.

По-перше, ми маємо привести систему управління відходами у відповідність до нових вимог законодавства, які набудуть чинності вже в червні. Громада повинна розробити місцевий план управління відходами, організувати централізоване вивезення та утилізацію побутових відходів у всіх населених пунктах та закрити сільські сміттєзвалища.

Необхідно також переглянути тарифи на послуги з вивезення сміття та зробити їх економічно та соціально обґрунтованими. Адже від цього залежить, чи зможе громада отримувати справді якісні послуги.

Ми плануємо ще ряд позитивних змін:

  • створити муніципальний центр управління побутовими відходами,
  • розширити співпрацю у сфері з сусідніми громадами,
  • оптимізувати систему управління побутовими відходами,
  • допомогти селам компостувати органічні відходи,
  • ефективніше залучати громадян – зокрема проводити інформаційні кампанії.

Звісно, для всіх цих змін потрібен час та кошти. Рожищенська міська рада буде поступово рухатися в цьому напрямку. Ми дуже розраховуємо на підтримку жителів та конструктивну співпрацю.

Пишіть свої думки щодо цього плану в коментарях.

Джерело