Іспанець ударив мене по руці: Нещерет — про скандальний гол на Євро-2023

Фото: AP Нещерет пропускає другий гол у матчі з Іспанією

Голкіпер молодіжної збірної України розповів, чому суддя не зарахував взяття воріт у поєдинку.

Руслан Нещерет розповів, чому суддя не зарахував взяття його воріт у матчі молодіжного Євро-2023.

Нагадаємо, у поєдинку Іспанія — Україна, в одному з епізодів, голкіпер вводив м’яч у гру з рук, але не зміг нормально це зробити – круглийн опинився у іспанця, який пробив у ворота. Однак суддя скасував цей гол.

За словами воротаря «синьо-жовтих», у тому епізоді був фол з боку нападника «червоної фурії».

«Іспанець ударив мене по руці, і я за інерцією навіть не зміг викинути той м’яч. Тож це був фол. Після цього він підійшов до мене і сказав, що дійсно зачепив. У тому моменті він же не міг сказати: ні, я не чіпляв його. Трохи хитрий.

Треба спокійно підходити до таких ігор. Нам Руслан Ротань сказав, що ми маємо насолоджуватись таким моментом: ми вийшли з групи. Потрібно отримувати від цього задоволення, грати і тішити вболівальників.

Так, хотілось перемогти. Але гру ми провели гідно. Звісно, засмучуєшся, коли пропускаєш на останніх хвилинах. Це дуже неприємно для нас, а для мене як для воротаря – тим більше. Нічия – це теж хороший результат, тому думаю, що хлопці дуже добре зіграли.

Пропущений гол на останніх хвилинах? Бувають помилки, буває таке, що недогледіли когось, – як у першому чи в другому моменті. Але я вважаю, що ми провели дуже гідну гру, і я дуже задоволений тим, що робили хлопці.

Чесно, не знаю, треба подивитись, що пішло не так [у епізоді з другим пропущеним м’ячем]. Можливо, концентрація. Можливо, дуже виснажились наші захисники. Таке буває у футболі. Іспанці виклались на максимум у цьому епізоді і забили гол.

Налаштування на чвертьфінал? Як і на всі ігри, налаштовуємось по максимуму. Тренувальний процес змінюватись не буде, і грати по-іншому ми, навряд, станемо. Треба не відходити від своєї гри і витискати з цього максимум.

Переїзд у інше місто? Думаю, що дорога – це точно не визначальний фактор. У нас має бути величезне бажання грати за тих хлопців, які зараз б’ються за нас і нашу свободу. Тому дорога – то взагалі не проблема», — цитує Нещерета Суспільне Спорт.

Нагадаємо, молодіжна збірна України не змогла переграти однолітків з Іспанії в рамках групового раунду Євро U-21, пропустивши гол на останніх хвилинах.

Раніше гру проти збірної Іспанії прокоментував головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань.

 

Джерело