Ідеї вирощування квітів на продаж

Квіти завжди мають великий попит на різноманітні свята та використовуються як прояв якихось почуттів до людини. Існує дуже багато магазинів з продажу букетів та сайтів по доставці. На теренах України їхній продаж дуже розвинена, так купити квіти у Сімферополі можна у флористів в якості презенту, з доставленням на адресу.

Враховуючи такі фактори, варто замислитись, чи є сенс зайнятися продажем квітів як бізнесом.

Квіти на продаж в домашніх умовах

Вирощування квітів, це дуже цікаве хобі, але його можна розглянути і як спосіб отримання додаткового прибутку. Підійшовши до цієї справи ретельно, можна створити повноцінний бізнес при мінімальних затратах. Якщо така ідея вам вважається доречною, відразу треба розв’зати такі питання:

  • де ви будете вирощувати квіти;
  • що ви будете вирощувати;
  • як та куди збувати продукцію;
  • чи є поруч конкуренти.

Після вирішення цих питань, треба врахувати усі мінуси та плюси, які є в подібній справі. До переваг можливо віднести гарний прибуток, його можна поєднати як хобі в домашніх умовах та невелику затратну частину на його початку.

Ще до плюсів додамо можливість вирощування у холодному кліматі, великий вибір сортів та сучасний спосіб розведення гідропонікою. Обов’язково варто враховувати дати великих свят, бо у ці дні квіти продаються великими обсягами.

Що стосується мінусів, їх не так багато, але треба враховувати, щоб не прогоріти. Серед них, найголовніший, це велика конкуренція серед флористів, та сезонність для більшості квітів.

Щоб ваші зусилля не витрачались на конкуренцію та боротьбу з конкурентами, вивчить, якими квітами вони займаються та знайдіть вільну нішу для її розвитку. Ідею, які квіти зараз популярні, або яких квітів не вистачає на ринку, можна подивитись на сайтах, таких як www.u-f-l.net, де флористикою займаються професіонали своєї справи.

Вибираючи місце для вирощування, майте на увазі, що сезонні квіти можна розводити навіть на присадибній ділянці, а інші у теплицях, або у будинку. якщо ви обрали останній варіант, враховуйте такий чинник, що деякі рослини виділяють шкідливі речовини, тому для них підійде тільки парник. Квіти на відкритому грунті розпускаються навесні та восени, тут дуже велика конкуренція, це теж потрібно враховувати.

Якщо з квітами та конкуренцією ви боїтесь не впоратись, можна займатися вирощуванням лікарняних трав для створення чаїв.