Хабар в 722 млн грн: обрали запобіжний захід колишньому голові ДФС

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня з альтернативою внесення 523,2 млн гривень застави.

31 жовтня слідча суддя Вищого антикорупційного суду за клопотанням НАБУ та САП обрала запобіжний захід колишньому голові ДФС України, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 722 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

Прізвище ексголови ДФС не вказують. За даними ЗМІ, йде мова про Романа Насірова. 

Суддя, заслухавши учасників процесу, частково задовольнила клопотання та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення 523,2 млн гривень застави.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, за версією слідства очільник ДФС України за пособництва свого радника протягом 2015 -2016 років одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 млрд гривень.

Джерело