Генштаб: ЗСУ знищили склад боєприпасів російських окупантів — Події

Генштаб: ЗСУ знищили склад боєприпасів російських окупантів - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українським військовим вдалося знищити ворожий склад боєприпасів, а окупанти намагаються вести наступ у Донецькій області. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

— Російська Федерація не відмовляється від своїх планів щодо окупації української території. Продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, завдає ударів, здійснює обстріл не лише за позиціями наших військ, а й щодо цивільної інфраструктури населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. Протягом доби противник завдав 3 ракетних, 24 авіаційних ударів і зробив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою, — розповіли в штвбі.

Основні зусилля противник зосереджується на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Там було відбито близько 40 атак противника. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар’їнку.

У Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без особливих змін. Певні підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Російські окупанти продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово захоплених територіях України. Так, в Енергодарі Запорізької області, збільшено кількість патрулів, на блокпостах стали ретельніше перевіряти особисті документи та оглядати транспортні засоби. Окупанти обмежили відвідування лісових зон. Громадяни України, помічені в цих локаціях, працівники ФСБ РФ беруть на контроль, перевіряють їх персональні дані.

У той же час представники російських спецслужб у місті організували приховане спостереження за громадянами України, які відмовилися від отримання російського паспорта. Враховують зокрема джерела фінансових доходів таких громадян. Представників ФСБ РФ цікавить, яким чином відбувається перерахунок коштів із території підконтрольної уряду України на тимчасово захоплені території області, і яким чином ці кошти конвертуються у готівку.

Водночас через критичну нестачу на Запорізькій АЕС кваліфікованих працівників, готових працювати на окупантів, ворог посилив психологічний та фізичний тиск на українських працівників ЗАЕС. Використовуючи залякування, погрози, шантаж та тортури ворог продовжує примушувати останніх до отримання російського громадянства та підписання трудових договорів із російською державною корпорацією «Росатом».

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили та 1 склад боєприпасів противника.
Нагадаємо, що українські захисники минулої доби ліквідували ще 680 окупантів. Загалом втрати РФ від початку повномасштабної війни становлять близько 185 730 військових убитими.

Джерело