Фонд ліквідації наслідків російської агресії складе 52,5 млрд грн, – Роксолана Підласа

У Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету розповіли, скільки коштів піде на ліквідацію наслідків російської агресії у 2023 році. Джерело фото rada.gov.ua

Війна ще триває, і величина збитків, завданих Україні російською агресією, продовжує зростати.

Ліквідація наслідків, спричинених російським вторгненням, потребує чималих фінансових вкладень. Тому ще у жовтні Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії у складі спеціального фонду державного бюджету.

Кошти Фонду будуть спрямовані на будівництво громадських будівель, реконструкцію, ремонт об’єктів критичної та житлової інфраструктури.

За словами голови Комітету з питань бюджету Роксолани Підласи, у 2023 році Фонд ліквідації наслідків збройної агресії складе 52,5 млрд грн.

Джерелом формування Фонду є кошти, перераховані Нацбанком, це 35,5 млрд грн. Також цьогоріч Фонд поповнили кошти, отримані від примусового вилучення в Україні майна російської федерації. 

Як повідомляє Роксолана Підласа, з рахунків російських банків «Промінвестбанку» та «Міжнародного резервного банку» (колишній «Сбербанк») до державного бюджету вже перераховано 17 млрд грн.

Джерело