Фінансова допомога ВПО: хто може повторно подати заявку до 1 грудня

Вимушені переселенці мають право на отримання всієї накопиченої суми грошової допомоги, яка оформлювалася через «Дію». Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

За інформацією уряду, усі вимушені переселенці, заяви яких були подані через портал «Дія» до 30 квітня 2022 року, можуть отримати грошову допомогу на проживання.

У той час, коли заявки від переселенців знаходилися в обробці, органи соцзахисту мали оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цих документів від держави призначалася допомога на проживання за березень-квітень 2022 року.

Якщо вимушений переселенець, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, нарахування грошей продовжується з травня. Для того, щоб оформити виплати від держави, громадянам не треба подавати окрему заявку.

«Усі ВПО, яким не вдалося оформити допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», можуть повторно подати заявку до 1 грудня. Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її, навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня», — йдеться у повідомленні Кабінету міністрів.

Джерело