Фермерам та одноосібникам Рожищенської громади розповіли про гранти та програми підтримки для агровиробників

У Рудці-Козинській відбулася виїзна робоча зустріч з агровиробниками Рожищенської громади щодо державної підтримки та з питань створення і розвитку сімейних фермерських господарств за участі начальника управління агропромислового розвитку Волинської обласної військової адміністрації Юрія Юрченка, заступника Рожищенського міського голови Віталія Поліщука, керівниці Рожищенського управління Луцької філії ВОЦЗ Лариси Вишневської.

Лариса Вишневська поінформувала присутніх про програми безповоротних грантів, які спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць, активні програми Служби зайнятості та ваучер – можливість здобути додаткову спеціальність для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Спілкуючись з фермерами та одноосібниками, Юрій Юрченко розповів про діючі грантові програми для розвитку сільського господарства, про напрацювання програм підтримки з обласного бюджету.

Алгоритм дій щодо реєстрації сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи детально змалювала учасникам зібрання головний спеціаліст управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Шпак.

Заступниця директора ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Анна Суворова представила спектр послуг, якими можуть скористатися агровиробники, співпрацюючи з фітосанітарною лабораторією, ознайомила з мікробіологічними препаратами захисту рослин власного виробництва.

Найбільше запитань у присутніх виникало під час обговорення необхідності реєстрації агровиробниками у Аграрному державному реєстрі та безпосередньо процесу реєстрації.

Зустріч була конструктивною та пізнавальною і пройшла у форматі жвавої дискусії.

Джерело