Фахівці податкової служби Закарпаття розповіли про особливості оподаткування в умовах воєнного стану

Сьогодні, 17 листопада 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели онлайн-семінар, присвячений оподаткуванню в умовах дії воєнного стану.

 

Зі вступним словом до учасників звернулась Марта Волощук, голова ради Територіального відділення Асоціації платників податків у Закарпатській області.

Під час заходу експерти розповіли про низку актуальних питань:

— презентували мобільний додаток «Моя податкова», який дозволяє отримувати податкові послуги онлайн;

— нагадали про правила заповнення реквізитів платіжної інструкції при перерахуванні коштів на єдиний податковий рахунок;

— поінформували платників про те чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків – внутрішньо переміщеної особи дохід у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується (надається) благодійниками – резидентами;

— окреслили особливості застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, зокрема у сфері використання РРО, зберігання документів, сплати податків ФОПами.

Незважаючи на воєнний стан, податкова служба продовжує консультувати платників з актуальних питань оподаткування. Адже дотримання вимог податкового законодавства є запорукою надходження коштів до бюджету для забезпечення обороноздатності та соціальних виплат в умовах війни.

ДПС у Закарпатській області

 

Джерело