«Евакуація не передбачена»: Кличко повідомив, як допоможуть киянам у разі блекауту

Зараз промовляються різні сценарії, коли взагалі не буде комунікацій, але влада робить все, щоб цього не сталося.

У разі блекауту в Києві евакуація не передбачена, але міська влада готується надати допомогу у разі потреби, зокрема, шляхом розгортання пунктів обігріву. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у розмові з ВВС.

За словами Кличка, зараз проговорюються різні сценарії, коли не буде взагалі тепло-, водо- і електропостачання, але влада робить все, щоб цього не відбулося.

«Для такого випадку ми зробили запаси мазуту для теплопостачання, ми зробили в Києві запаси їжі, води. Ми зробили зараз пункти обігріву, де люди можуть провести деякий час, де вони можуть отримати тепло, необхідну допомогу, де вони можуть зарядити свої телефони і павербанки, де є доступ до інтернету і телекомунікацій. Тобто для випадку виникнення надзвичайної ситуації ми готуємось і кожен знає, що він повинен зробити, щоб надати послугу і щоб кожен киянин не відчував, що він сам на сам з проблемою», — розповів мер.

На уточнювальне запитання, чи планується вивіз киян, Кличко відповів: «Евакуація не передбачена. І взагалі, куди нас евакуйовувати? Але якщо ми можемо знайти більш зручні місця, де ми могли б певний час провести, — це інша справа».

«Бо насправді завдання усіх цих російських обстрілів, щоб у нас була паніка, депресія, щоб ми усі взяли і евакуювалися, поїхали всі кудись до Європи і залишили їм територію порожню. Це їхня мета, але такого не буде, ми не будемо бігти. Можу вас запевнити. Це наша країна, це наші домівки, це наші міста», — наголосив мер.

Раніше ми писали, що у КМДА повідомили, як курсуватимуть метро та трамваї в Києві.

Джерело