Ексзаступник Генпрокурора Ольга Колінько знайдена мертвою — Події

Ексзаступник Генпрокурора Ольга Колінько знайдена мертвою - Події

Фото: fakty.ua

У Києві знайдено мертвими колишнього заступника Генерального прокурора України Ольгу Колінько та її дочку Ярославу. Їхні тіла знайшли у власних квартирах. Про це пише ZN.ua із посиланням на власні джерела.

— Сусіди викликали працівників ЖЕКу та поліцію, оскільки по стояку Ольги Колінько почала текти вода і ніхто не відчиняв їм двері. Працівники ЖЕК у присутності поліції змушені були зламати двері, пише видання.

71-річна Колінько довгий час тяжко хворіла, її доглядала дочка, яка проживала у сусідній квартирі і сьогодні також була знайдена мертвою.

Ознак насильницької смерті не було виявлено. Повідомляється, що вони померли у різний час – мати приблизно два місяці тому, дочка приблизно три тижні тому. Тіла передано на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті та прийняття подальших процесуальних рішень.

Колінько була двічі заступником Генерального прокурора України. У 2001-2003 роках очолювала Комітет боротьби з організованою злочинністю за президента Леоніда Кучми. Розслідувала справи проти високопоставлених політиків. Крім того, свого часу Колінько була одним із головних слідчих у гучній справі відомого українського експрем’єра Павла Лазаренка. Також вона звинувачувала ексгенпрокурора Святослава Піскуна у паралельній комерційній діяльності під час роботи на посаді Генпрокурора. Їй пророкували посаду Генпрокурора, але вона її не обійняла.

26 листопада з’ясувалося, що злочинці кинули батька ексзаступника Генпрокурора у колодязь ще живим. 31 жовтня 2008 року у райцентрі Березань Київської області за загадкових обставин по-звірячому вбили отця Колінько 85-річного Миколу Чуботька.
Джерело