ДСНС анонсувала запуск до кінця року нової системи сповіщень про небезпеку

Державна служба з надзвичайних ситуацій протягом листопада-грудня планує запустити у постійному режимі нову систему сповіщень про надзвичайні ситуації.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Романа Примуша.

, — зазначив посадовець.

За його словами, нова система надсилатиме сповіщення абонентам мобільних операторів шляхом передачі інформації через службові канали зв’язку. Такі сповіщення супроводжуватимуться звуком тривалістю 15-20 секунд, відмінним від інших звуків на телефоні, а також вібрацією.

При цьому нові сповіщення мають нехарактерний звук, що відрізняється від усіх інших, які видає мобільний телефон.

Роман Примуш додав, що система працює у тестовому режимі й охоплює 67% абонентів, серед яких переважно власники нових версій телефонів і смартфонів. У майбутньому розробники намагатимуться запровадити функцію й на мобільних телефонах старого зразку.

Посадовець пояснив, що запровадження нової системи сповіщення обумовлено із затримками на початку війни повідомлень ДСНС, які подекуди доходили до абонентів протягом 3-4 годин.

 — зазначив надзвичайник.

.

Джерело