Дорогі ветерани! Шановна Старокостянтинівська громадо!

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни з Української землі. Понад десять мільйонів українців загинули у Другій світовій війні. А ті, що вижили, повернулися до зруйнованих міст та спалених сіл і відбудували їх. Українці ніколи не забудуть про цю трагічну сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.

Болить! Але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи і територіальної цілісності, від посягань сусідньої держави. Поки Європа твердила: «Ніколи знову», путінський режим плекав мрії про загарбання й поневолення. Вже через сім десятиліть після перемоги гітлерівського фашизму, нинішні захисники України – відважні та сміливі воїни – у боротьбі з рашистами відстоюють віками відвойовану незалежну і соборну державу. Для них найвищим законом буття було і залишається захист рідної України, її свободи і незалежності.

Доземний уклін усім ветеранам, учасникам Другої світової війни за те, що ви не дали розтоптати і поставити на коліна Україну. Величезна подяка всім, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих часів, а потім відбудував і підняв зі згарищ українські міста і села. Ми вшановуємо пам’ять полеглих, згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна.

Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишаються приклади патріотизму, мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі.

Щиро дякуємо ветеранам, сучасним героям за самовідданість і любов до України. Бажаємо здоров’я, добробуту, тепла, затишку, мирного і світлого неба над головою!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                         Олександр СТЕПАНИШИН

Джерело