Чому в Києві знову почали відключати світло: відповідь КМДА

Через морози у столиці збільшилося споживання електроенергії, тому відключення довелося відновити.

У Києві під час новорічних свят та теплу погоду вдавалось майже не відключати світло у будинках мешканців міста. Зараз через пониження температури та відновлення роботи підприємств знову запроваджено стабілізаційні графіки. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає ТРК «Київ».

«З пониженням температури у нас знову почалися вимкнення світла. Було кілька факторів, які практично дали можливість не вимикати світло у місті: підвищення температури, практично неробочі дні. Достатня велика кількість киян на ці свята поїхали з міста. Це все в комплексі дало можливість не вимикати електроенергію. Її вистачало для того, щоб вона була постійно у будинках», – пояснив він.

За словами першого заступника голови КМДА, з пониженням температури та з початком робочого тижня знову почалися відключення.

«На ранок було близько 200 тисяч домогосподарств відключені від електроживлення. Це не є критичним для міста, тому говорити про якісь надзвичайні ситуації на зараз не можна. Тепло є, вода є. За винятком, звичайно, цих багатоквартирних висотних будинків – там, де відключена електроенергія, насоси не качають тепло і воду на верхні поверхи. Але разом з тим ситуація на сьогодні для міста не є критичною», – резюмував Поворозник.

Джерело