Черуватий: ЗСУ просунулися на два кілометри на околицях Бахмута — Події

Черуватий: ЗСУ просунулися на два кілометри на околицях Бахмута - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України за останні дві доби просунулися на флангах навколо Бахмута на відстань від 350 до 2 кілометрів. Про це заявив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Черевий в ефірі телемарафону.

— Однак ворог чинить дикий опір. За поточну добу на Бахмутському напрямку сталося 34 бойові зіткнення, 479 разів ворог різними системами, різною артилерією обстрілював наші позиції. Відбулося чотири авіанальоти, — заявив він. – Під час боїв ЗСУ вдалося знищити 149 окупантів, а ще 160 – поранити. При цьому шість російських окупантів потрапили до полону.

Крім того, за добу українські військові підбили дві бойові машини піхоти, два бронеавтомобілі, три безпілотники ворога та польовий склад із боєприпасами. Він також уточнив, що ворог намагається захопити саме місто, докладає до цього неймовірних зусиль. Українські воїни тримають там оборону, виявляючи вершини мужності, витримки та кмітливості.

За даними Генштабу, армія РФ продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. При цьому в епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються Бахмут і Мар’їнка.

Джерело