Борис Джонсон став Почесним доктором Львівського національного університету

Кандидатуру Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів університету.

Вчена рада Львівського університету присвоїла звання Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка екс-прем’єру Великобританії Борису Джонсону. Про це повідомила пресслужба Львівського національного університету.

“До цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка”, — йдеться у повідомленні.

Кандидатуру Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів університету. Цьому передувала тривала комунікація між Львівським університетом, Посольством України у Великій Британії та британськими колегами.

Сам Борис Джонсон висловив щиру подяку за пропозицію стати Почесним доктором Львівського університету і наголосив, що отримати звання “Doctor Honoris Causa Львівського університету” є для нього великою честю.

«Я пишаюсь тим, що на посаді прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс. Для мене велика честь отримати звання «Doctor Honoris Causa» вашого Університету і я маю велику надію, що зможу відвідати університет у майбутньому», – наголосив Джонсон.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський нагородив орденом Свободи Бориса Джонсона.

Джерело