Благодатний вогонь в Україну везе екс-депутат Новинський, який потрапив під санкції РНБО — Події

Благодатний вогонь в Україну везе екс-депутат Новинський, який потрапив під санкції РНБО - Події

Фото: facebook.com/Вадим Новинський

У суботу, 15 квітня, в Єрусалимі у храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Найближчим часом його мають доставити в Україну, причому привезти його зібрався колишній народний депутат і бізнесмен Вадим Новинський, який в Україні потрапив під санкції РНБО через підтримку країни-агресора. Фотографію з благодатним вогнем Новінський оприлюднив у своїх соцмережах.

– Благодатний Вогонь розпочав свій шлях до України, – написав Новинський. Він також привітав усіх зі святом, побажавши. щоб «благодатний вогонь розігрів у серцях бажання прощати одне одного».

Минулого року через війну Благодатний вогонь вперше було доставлено в Україну автотранспортом. Нинішнього літака прилетить найближчим часом до однієї з суміжних з Україною країн, а звідти вогонь буде доставлено до Києва. Як очікується, після цього у супроводі поліції вогонь розвезуть українськими містами.

Раніше майно бізнесмена та колишнього народного депутата Вадима Новинського більш ніж на 3,5 млрд грн заарештували. У СБУ заявили, що Новинський причетний до пособництва країні-агресору та намагався уникнути санкцій РНБО.

1 грудня 2022 року РНБО ввела санкції проти Новинського. Верховна Рада припинила повноваження Вадима Новинського у липні 2022 року за його заявою. Бізнесмен був народним депутатом ІХ скликання від мажоритарного округу №57 у Донецькій області, до якого входять Кальміуський район та частина Лівобережного району Маріуполя.

Джерело