Бій Усик — Ф’юрі опинився під загрозою зриву

Фото: Getty Images Усик може не зустрітися з Ф’юрі

В IBF вирішили завадити об’єднанню титулів та призначили обов’язкового претендента на пояс українця.

Шанувальники боксу по всьому світу можуть не побачити такого очікуваного поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Справа в тому, що одна з організацій, поясом якої володіє Олександр Усик, вирішила завадити зустрічі українця та британця.

Ідеться про IBF, яка оголосила, що Усик зобов’язаний зустрітися з обов’язковим претендентом Філіпом Хрговичем. Про це повідомляє Sky Sports.

Зазначимо, що не останню роль у можливому зриві поєдинку зіграв промоутер колишнього суперника українця Ентоні Джошуа. Саме Едді Хірн, який також є співпромоутером Хрговича, запросив негайні торги, хоча команда Олександра мала можливість запросити у IBF відстрочку, для зустрічі з Ф’юрі.

«Ми отримали звістку про те, що Усику призначили наступний бій з Філіпом Хрговичем. Він — його обов’язковий претендент. Ми вже запросили негайне проведення промоутерських торгів на цей бій. Він стане наступним суперником Усика», — підтвердив Хірн у коментарі Boxing Scene.

Варто зазначити, що Хірн раніше зазнав широкої критики за те, що не форсував бій між Ф’юрі та Джошуа, а тепер ризикує ще більше роздратувати фанатів, запросивши негайні торги на бій хорвата з українцем.

Хргович отримав статус претендента після того, як переміг Чжилея Чжана одноголосним рішенням суддів у фінальному відбірковому турнірі за версією IBF в андеркарді матчу-реваншу Усика та Ентоні Джошуа в серпні.

Нагадаємо, команди Усика та Ф’юрі вже практично домовилися про проведення бою за звання абсолютного чемпіона. Раніше у команді українця повідомили, коли можуть провести поєдинок.

Джерело