Астрономи створили історію життя Сонця

Фото: pixabay.com Сонце

Французькі вчені припускають, що людство на Землі зможе прожити лише близько мільярда років.

Французькі астрономи за допомогою нових даних космічного телескопа Gaia склали карту життя Сонця і те. як закінчиться його історія. Про це повідомляє ScienceAlert.

Щоб з’ясувати хронологію життя зірки в нашій галактиці, експерти шукали подібні до Сонця зірки. Завдяки цьому вчені отримали детальну хронологію життя Сонця.

Зазначається, що вік Сонця становить близько 4,57 мільярда років. Температура поверхні нашої зірки становить 5,5 тисячі градусів Цельсія.

Що стосується майбутньої історії зірки, то вона виглядатиме так:

  •     Протягом наступних кількох мільярдів років воно продовжуватиме нагріватися. Це тому, що яскравість Сонця збільшується приблизно на десять відсотків кожен мільярд років. Пік найвищої температури та яскравості Сонце досягне, коли зірці буде приблизно вісім мільярдів років.
  •     Після чого ядро ​​почне стискатися, у результаті більше водню потрапить у область безпосередньо навколо ядра, утворюючи водневу оболонку. Під час цього процесу зовнішня атмосфера Сонця значно розширюється, можливо, навіть до орбіти Марса, перетворюючи його на червоного гіганта.
  •     Зрештою, водень і гелій закінчаться, вся зовнішня речовина буде викинута в космос, утворюючи планетарну туманність, а ядро ​​перетвориться на білий карлик, якому знадобиться трильйони років, щоб повністю охолонути.

Раніше повідомлялося, що апарат NASA під назвою SOHO за допомогою своїх приладів зафіксував смертельне занурення комети у Сонце.

Земля віддаляється від Сонця

Джерело