Акції п’яти стратегічно важливих підприємств України були примусово відчужені у власність держави

Так, ідеться про підприємства «Укрнафта», «Укртатнафта», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ» та «Мотор Січ».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що акції п’яти стратегічно важливих підприємств України були примусово відчужені у власність держави. Відповідне рішення ухвалене за підсумками засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Так, ідеться про підприємства «Укрнафта», «Укртатнафта», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ» та «Мотор Січ».

Раніше ми писали, що опубліковано рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

«Продукція, яку виготовляють зазначені підприємства, критично необхідна для наших Збройних сил та енергетичного сектору. Тож вони мають забезпечувати оборонні потреби держави у воєнний час. Підприємства, які вже працювали, отримають більше замовлень та більше гарантій від держави щодо виробництва продукції. Робота підприємств, які на сьогодні не функціонували, буде відновлена. Працівники повернуться до виробничого процесу.

Українська економіка сьогодні на воєнних рейках. Усі ми працюємо задля нашої перемоги. І такі стратегічні підприємства також мають працювати на перемогу України», — зауважив Шмигаль.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що вилучені активи набули статусу військового майна і їх управління передано Міністерству оборони.

«Вилучені активи набули статусу військового майна і їх управління передано Міністерству оборони. Після завершення воєнного стану згідно з нормами законів зазначені активи можуть бути повернені власникам або (відбудеться) відповідне відшкодування їхньої вартості», – додав Данілов.

Джерело