28 жовтня – 78-ма річниця вигнання нацистських окупантів з України

В Україні щороку 28 жовтня вшановують тих, хто боровся та переміг нацизм у часи Другої світової війни. Адже зберегти пам’ять про подвиги предків означає захистити їхні здобутки.

Цього дня у 1944 року територію України було остаточно визволено від нацистських загарбників. Ця жахлива сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу.

Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусідньої держави.

Але, як зазначив Президент України Володимир Зеленський, що зло завжди закінчує однаково.

«Окупант стає капітулянтом. Загарбник – утікачем. Військові злочинці стають підсудними, агресія – вироком. Руйнування стають репараціями. Ворожа техніка стає музейними експонатами. Подвиги дідусів стають перемогами онуків. День визволення України від нацистів у 247-й день нашої боротьби стає символом: результатом нашої боротьби неодмінно стає визволення нашої України. Захоплена територія стає вільною. Так завжди було в минулому, так точно буде у майбутньому. У майбутньому Херсона, Донбасу, Луганська, Криму. Бо завжди наша земля стає вільною. А Україна стає єдиною!».

Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших героїв і твердо віримо у нашу перемогу.

Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні!

Слава нашому народу, який увійде в історію!

Слава Україні!

Джерело