28 січня — День затвердження Державного Прапора України

Державний Прапор України – це офіційний символ, яким пишається кожен українець. Синьо-жовтий стяг України сьогодні знають у різних куточках світу. Бо це стяг звитяги, це стяг непереможного і незламного народу, це стяг майбутньої Перемоги.

Його яскраве полотнище з гармонійним поєднанням кольорів неодноразово поважно майоріло на п’єдесталах слави, на підкорених вершинах гір, над спорудами державних установ, консульств та посольств, на суміжних із сусідніми державами кордонах. Сьогодні він майорить на державних будівлях іноземних держав, як підтвердження спільної боротьби проти російського агресора.

Національний стяг — це символ і оберіг наших захисників. З ним мужньо ідуть у бій, з ним проводжають в останню дорогу українських Героїв.

Український блакитно-жовтий стяг гордо підноситься на тих територіях, де мужні воїни світла й добра боронять українську землю, відстоюють державну цілісність та суверенітет.

28 січня 1992 року ВРУ прийняла постанову «Про затвердження державним прапором України національного прапора», яким офіційно затвердила прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору і нижньої – жовтого.

І ці кольори символізують нам блакить мирного неба України та безкрає поле достиглого хліба.

Сьогодні наші стяги омиті кров’ю українських захисників. Високою ціною дається нам нині боротьба за свою державність. Але ми обов’язково переможемо. Бо за нами — правда.

Джерело